Dimitry Hallaert

Dimitry Hallaert

Dimitry studeerde in 2002 af met onderscheiding als dierenarts voor kleine huisdieren aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent.

Zijn grote interesse in wetenschappen en in bijzonder de bouw (anatomie), de normale werking (fysiologie) tot de ziekteleer (pathologie) van het lichaam hebben hem eerst geleid naar de studies geneeskunde. Maar door op te groeien tussen honden, katten en paarden heeft zijn grote liefde voor dieren hem uiteindelijk doen besluiten om zich verder te bekwamen als dierenarts.

Dimitry is afkomstig uit het idyllische Brugge. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als vervangende dierenarts voor praktijken in gans Vlaanderen, heeft hij uiteindelijk een bestaande praktijk overgenomen in Bredene. Na 12 jaar hard werken kon hij deze eenmans praktijk verder uitbreiden tot een groepspraktijk met twee dierenartsen en een assistente.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar chirurgie, medische beeldvorming en orthopedie bij honden en katten.
Via binnen- en buitenlandse bijscholingen probeert Dimitry ook continu op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe kennis en ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde.

Zijn eigen troeteldieren zijn de twee teckeltjes Dino en Julie, de kat Timber en het paard Ami.